avui és dijous però faig festa, he quedat amb el meu pare i el meu avi per anar a fer diverses coses a la vinya. El primer que hem fet és aclarir (no se si es diu així) els ceps, deixant només 2 brots per cadascun . El meu pare m'ha ensenyat com fer-ho i m'hi he posat amb l'ajuda del meu avi. Mentrestant ell preparava el muticultor per tornar a treballar la terra ... ja que hi tornaven a haver moltes males herbes.
Hem aclarit els ceps intentant que els 2 brots que deixàvem fòssin els més grans i a la vegada simètrics un amb l'altre. Val a dir que no sempre ha estat possible, a vegades havies de decidir si deixaves els 2 més grans o els 2 més simètrics.
Cep ja aclarit
És una feina de paciència però ho hem fet bastant ràpid. Després tocava tornar a ensulfatar i ensofrar. Jo passava tot davant amb l'ensulfatador i ensulfatava els ceps, el meu avi passava darrera meu amb un pot amb sofre, ensofrava aprofitant que les fulles eren molles i d'aquesta manera el sofre s'hi enganxava.
Filera de Merlot ensulfatats i ensofrats
Filera de Cabernet ensulfatats i ensofrats
Fa bastanta calor i el meu pare és el que està fent la feina més dura amb el muticultor, però està deixant la vinya amb un aspecte inmillorable!!
En Josep en plena feina!
Vinya neta de males herbes.
Encara hem fet més actuacions... us les explico en una altra entrada que aquesta s'està fent llarga!
No hay comentarios:
Publicar un comentario